Sopprisotto

Sopprisotto

1 ss smør
2 ss olje
350 gram risotto
9 dl hønsekraft
100 gram kantareller
3 sjalottløk
2 hvitløks fedd
½ glass hvitvin
80 gram parmesan

  • Varm opp hønsekraft i en kasserolle (hjemmelagd kraft er best, men det går fint med butikk kjøpt kraft)
  • fres finhakket sjalottløk og hvitløk i litt olje og smør til det er blankt
  • ha så i kantarellene og fres videre
  • deretter har man i risotto risen, og freser denne også i ca 5 minutter
  • tilsette hvitvin og la den koke ut
  • ha i en og en sleiv med kyllingkraft. Den skal koke helt inn før du har i en ny
  • rør godt i risen mellom hver gang
  • fortsett til risen er ferdigkokt (ca 22min), men fortsatt har litt tyggemotstand igjen
  • når risen er ferdig, bland i revet parmesan og rør det godt inn (gjerne en liten smørterning også)