Gulrotkake

Gulrotkake

3 egg
3 dl sukker
1,5 stor revet gulrot
3 dl hvetemel
1,5 ts natron
1,5 ts kanel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver

  • stivpisk egg og sukker
  • tilsett gulrot og det tørre ( blad alt forsiktig sammen med slikkepott)
  • fyll røren i en godt smurt springform
  • stek på 175 grader i ca 40 min

 

Ostekrem
250 g nøytral kremost
200 g mykt smør
4 dl melis
ca ½ sitron (saften)
2ss blå valmuefrø

  • bruk romtemperert smør og kremost, da dette ikke klumper seg
  • pisk op smøret litt, for så og ha i kremosten
  • pisk dette raskt sammen og ha i melis og sitronsaft (ikke pisk for lenge, da blir toppingen for flytende)
  • ha i ristet valmuefrø til slutt og vend inn

Tips:
Vær gjerne kreativ i former du kan ordne kakene i.
Bare en gameldags form, kan gi kaken et ekstra sprekt uttrykk.

gulrotkakeen