Sjokoladekake med kahlua og kaffe

 

Mørk sjokoladekake med ganache og bær

Sjokoladekake

200g tine smør
2dl vann
6ss kakaopulver
430g sukker
1,5dl lettrømme
300g hvetemel
1ts natron
0,25ts salt
2 egg

  • Sett på steikovn på 180grader
  • smør, vann, sukker og kakao haes i en kjele, og kokes opp
  • ta av platen
  • tilsett rømme, og rør godt
  • ha i så siktet hvetemel
  • tilsett natron, salt og egg som du har pisket lett sammen på forhånd
  • hell i formen som er smurt godt
  • stekes på 180g i ca 25min
  • avkjøl på rist

Dynking til kake:

2dl kaffe
05,dl kahlua

  • blad sammen, og bruk den som dynk av sjokoladekaken

Sjokoladeganache

125 g smør
200 g sjokolade mørk (70%)
0,75 dl fløte
litt maldonsalt etter eget ønske

  • smelt smør og sjokolade
  • varm opp fløte til kokepunktet
  • ha den varme fløten i smeltet smør og sjokolade mens du rører
  • sett på benken og la den bli lunket
  • ganachen er best og tømme over når den er lunket, da er det litt mere flytende