Makroner

lakrismakroner

Makroner (basert på italiensk marengs)

125 g mandelmel
125 g melis
50 g eggehvite
112 g sukker
30 g vann
40 g eggehvite

  • Sikt sammen mandel mel og melis i en bolle, tilsett 50 g eggehvite og rør sammen til blandingen er godt blandet.
  • Hell 40 g eggehvite i kjøkkenmaskinen og pisk på medium hastighet til eggehviten begynner å skumme.
  • Hell sukkeret i en liten kasserolle og tilsett vannet. Sett i et digitalt termometer og kok til du har en sirup på 118c. Dypp bunnen av kasserollen kort i kaldt vann når sirupen kommer til 118c slik at du stopper oppvarmingen.
  • Øk hastigheten på maskinen så eggehviten piskes på ¾ dels hastighet, hell sukkerlaken i en tynn stråle langs kanten på innsiden av bollen så sukkerlaken ikke kommer i kontakt med vispen.
  • Om du ønsker å farge makronene så tilsetter du nå ønsket mengde pulverfarve. Pisk til du har en romtemperert marengs. Marengsen skal ikke overpiskes men den skal piskes til toppene sakte faller over på siden.
  • Bland marengsen litt av gangen med blandingen av mandel mel og melis, vend forsiktig sammen med en slikkepott.
    Hell makrondeigen over i en sprøytepose med en glatt tyll (5mm) og sprøyt ut makronene med en størrelse som en 10 krone på silikonmatter.
  • La makronene stå til tørk i 30 min før du steker dem i en forvarmet ovn på 150c i 12 – 13min. La ovnsdøren stå på et lite gløtt under stekingen av makronene, dette gjør ved at du legger et kjøkkenhåndkle i mellom døren og ovnen.
  • Ta makronene ut av ovnen, dra silikonmattene av stekebrettene og la de bli kalde før du tar de av silikonmattene med en tynn stekespade eller en kniv. Lag pasjonsfrukt og solbærkrem som du avkjøler, fyll makronene.

Pasjonsfruktkrem
125 g pasjonsfruktpuree
50 g sukker
10 g maizena
20 g usaltet smør

  • Bland sammen pasjonsfruktpuree, sukker og maizena i en liten kasserolle.
  • Gi blandingen et oppkok under omrøring.
  • Hell blandingen over i en liten bolle og rør inn kaldt smøret.
  • Sett kremen til avkjøling.

Solbærkrem
125 g solbærpuree
50 g sukker
10 g maizena
20 g usaltet smør

  • Bland sammen solbærpuree, sukker og maizena i en liten kasserolle.
  • Gi blandingen et oppkok under omrøring.
  • Hell blandingen over i en liten bolle og rør inn kaldt smøret.
  • Sett kremen til avkjøling.