Afternoon tea

Afternoon tea

 Harde kjeks: (3typer)
125g smør (rom temperert)
60g sukker
½ ss vaniljesukker
1 ts bakepulver
240g hvetemel
1 egg
bringebærsyltetøy
blåbærsyltetøy

  • sett ovnene på 180grader
  • bland alle ingrediensene
  • rull ut til en pølse, og klem ut i smurte former
  • stek på 180grader i ca 25 min
  • halve skal fylles med bringebær/blåbærsyltetøy
  • andre halvdel skal presses ut i former, de skal etter hvert fylles med krem og friske bær

Brownies:
1dl olje
40g smør
500g sukker
4stk egg
50g mel
75g kakao
50g sjokolade mørk
2dl fløte

  • smelt smør og sjokolade sammen
  • bland resten i en bolle, og ha i smeltet smør og sjokolade
  • stek på 180g i 45 min (lav, firkantet gastro form)
  • del og og ha over striper med hvit sjokolade og rips

Sitron Kake:
87,5g smør
100g sukker
1 egg
0,75dl h-melk
112,5g hvetemel
0,75ts bakpulver
0,75ts vaniljesukker
1stk sitron
bringebærsyltetøy

  • rør smør og sukker hvitt
  • tilsett egg
  • rør inn veske og det tørre vekselsvis
  • ha så i sitronskal
  • ha i små muffinsformer
  • stek på 180g i ca 20min
  • avkjøl, hull ut, og fyll med bringebærsyltetøy
  • sikt over melis på toppen så det blir helt hvitt, for så og sette en bringebær på toppen

Bringebærkrem
2,5dl fløte
75g melis
100g bringebærpure

  • visp fløte og melis til krem, vend inn pureen.
  • Sett til avkjøling
  • Anrett disse i glass, og noe skal i paiformer

Bringebærpure
500g fryste bær
150g sukker
saften av en sitron
2pl gelatin

  • kok opp bær med sukker og sitron, la det småkoke i 5 min
  • legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min
  • trekk kasserollen til side, klem vannet av gelatinen og visp de inn i bringebærene
  • sil pureen slik at du fjerner steinene
  • sett den til avkjøling i kjøleskap og klar til bruk

Div:
hvit nontemp
1 beger rips
1 beger bringebær
1 beger blåbær
1 beger jordbær
1 pt mynte
1 pt sitronmelisse