Bryllupskake

bryllupskake

Bryllupskake

Kjeksbunn (3 stk)
600g Digestivekjeks
225g Smør
3stk ”Appelsin skall”
1 ½ ts maldon salt
150g kokos 

  • Smelt smør
  • Knus kjeks, salt og kokos
  • Bland smeltet smør, knust kjeks og appelsinskall
  • Press ut i former og sett på frys

Sjokolademousse
24stk eggeplomme
200g sukker
1 dl fløte
12stk gelatinplater
900g mørk sjokolade
15dl fløte
3 dl appelsinjuice (av appelsiner)
appelsin zest (kan sløyfes)

  • pisk fløten myk
  • pisk eggeplommer og sukker
  • smelt sjokoladen i vannbad, og spe det i eggeplomme/sukkerblandingen
  • bløtlegg gelatin og varm det om med ½ dl fløte
  • blad inn kremfløten i egg/sjokoladeblandingen med forsiktig røring
  • ha i gelatin og bland
  • deretter vend inn appelsinjuicen og appelsin zest
  • ha i formene

Hvit sjokolade glassur
750g glukose
3,75 dl melk
5 dl kondensert søtet melk
25 stk gelatin
1000g hvit sjokolade
5-10 ss titandioksid

  • kok opp glukose, kondensert søtet melk, melk
  • tilsett gelatin
  • hell over den hvite sjokoladen
  • så tilslutt titandioksid

Tips:

  • bruk stavmikser
  • pass på temp ved glasering av kaken, ikke for varmt, og fordel at kaken er kald

Montering

  • glaser kaken
  • pakk kokos rundt kaken (rikelig)
  • pynt med hvite roser, blå blomster, sjokoladepynt, mynte, rips, sikt melis

Comments are closed.