Rullekake med marengs og pasjonsfrukt

rullekake

Rullekake med marengs og pasjonsfrukt

Rulladebunn
3 egg
1 eggeplomme
80g sukker
80g hvetemel

  • pisk egg, eggeplomme og sukker luftig i en kjøkkenmaskin
  • sikt i hvetemelet og vend sammen med en slikkepott
  • stryk massen jevnt ut på en silikonmatte eller på et bakepapir
  • stek sukkerbrødbunnen i en forvarmet ovn på 215c i ca 6-7min
  • ta bunnen av silikonmatten/bakepapiret og legg den på et nytt bakepapir på rist

Pasjonsfruktcurd
2 eggeplommer
70g sukker
65g pasjonsfruktpuree
50g usaltet smør

  • bland eggeplommer, sukker og pasjonsfruktpuree i en kasserolle, varm blandingen under omrøring med en spiralvisp til den blir til en tykk krem. (den skal boble et par ganger)
  • hell kremen over i en bolle og pisk inn kaldt smør som er delt i terninger

Mascarponekrem
250g mascarpone
140g creme fraiche
60g sukker
0,5dl fløte

  • bland ingrediensene og pisk blandingen til en krem

Italiensk marengs
3 eggehviter (90g)
160g sukker
1/2dl vann

  • kok sukker og vann til 121c
  • pisk eggehviten så det skummer, øk hastigheten til ¾ hastighet
  • tilsett sukkerlaken i en tynn stråle langs innsiden av bollen
  • pisk på medium hastighet til marengsen er blank og glatt

Montering

  • dynk bunnen med f.eks appelsinsaft, pasjonsfruktsaft osv. Evt tilsatt sukkerlake
  • stryk ut mascarponekremen
  • legg curd på toppen av mascarponekremen og stryk den ut
  • rull sammen til en rullade og avkjøl kaken
  • stryk på marengsen og brenn den med en gassbrenner
  • pynt med friske bær og frukt