Hvit sjokolademoussekake med nøttebunn og pasjonsfruktglasur

Hvit sjokolademoussekake med nøttebunn og pasjonsfruktglasur

Nøttebunn

3 eggehviter
2ts sukker
120g melis
130g mandler (kan bruke hasselnøtter og valnøtter også)

  • pisk eggehvite og sukker til løs marengs
  • bland siktet melis med de hakkede mandlene og rør dette sammen med marengsen
  • fyll massen i en form (jeg brukte 24cm spring form) med bakepapir i bunnen
  • stekes på 160grader i 25-30 min til den er gylden (ikke stek for lenge, da tørker den ut )
  • Bunnen skal være myk og bløt med en sprø skorpe

Hvit sjokolademousse

200g helmelk
350g hvit sjokolade
6stk gelatin
4dl fløte
evt 1 vaniljestang
evt friske bringebær

  • kok opp melk og tilsett bløtlagt gelatin (og vaniljestang)
  • hakk sjokoladen og ha den i en bolle
  • hell over varm melk og rør til du har en glatt konsistens
  • pisk fløte til bløt krem
  • rør kremen inn i melkeblandingen ( la melkeblandingen bli noe lunket først)
  • hell i former og ha i bringebær viss ønskelig

Pasjonsfruktglasur

100g sukker
40g vann

70g fløte
70g pasjonsfruktpure
30g glukose
50g søt kondensert melk
80g hvit sjokolade
3,5stk gelatin
gul farge (jeg bruker flytende farge)

  • bløtlegg gelatin
  • ha fløte, pasjonsfruktpure og glukose i en liten kasserolle og varm opp
  • kok opp sukker og vann (kok det til en litt “halvtykk” sukkerlake)
  • hell den varme blandingen av fløte, pasjonsfruktpure og glukose i sukkerlaken
  • press så av vannet av gelatinet og bland inn dette
  • hakk sjokoladen i små biter og tilsett blandingen
  • rør til alt er oppløst
  • bland inn kondensert melk til slutt
  • ha i ønsket farge viss du vil ha den gulere
  • glasurene benyttes når den holder ca. 28-30 grader (anbefaler att kaken er frosset når du glaserer den)

Comments are closed.