Sjokolade og appelsin kake

 

Sjokolade og appelsin kake

Daquoisebunner
90g hasselnøtter
30g usaltet smør
150g sukker
20g maisenna
3stk eggehvite (90g)
15g melis til og sikte over bunnene

  • rist hasselnøttene i forvarmet ovn på 175 grader i 10 min
  • avkjøl og ta av skallet
  • kjør i foodprosessor til finhakket
  • smelt smør og la det avkjøle noe i romtemperatur
  • blad de hakkede nøttene med halvparten av sukkeret og maisenna
  • pisk eggehvitene til de skummer,tilsett resten av sukkeret litt av gangen og pisk til marengs
  • vend inn blandingen av nøtter, sukker og maisenna i marengsen
  • ta litt av blandingen (2ss) og bland med smøret, rør til smøret er blandet inn i marengsen.
  • Bland så smørblandingen i resten av marengsen ved att du vender den forsiktig sammen med slikkepott
  • Hell marengsen i en sprøyteposet og sprøyt i en spiral på ca 15diameter
  • Sikt melis over
  • Stek bunnene i forvarmet ovn på 170grader i ca 14min
  • Skjær ut ønsket form på bunnen og støp sjokolademousse på toppen

 Sjokolademousse
eggeplomme 66g
sukker 33g
fløte ¼ dl
gelatinplater 2stk
mørk sjokolade 150g
fløte 233g (2,5dl)

  • pisk fløten myk
  • pisk eggeplommer og sukker
  • smelt sjokoladen i vannbad, og spe det i eggeplomme/sukkerblandingen
  • bløtlegg gelatin og varm det om med ¼ dl fløte
  • blad inn kremfløten i egg/sjokoladeblandingen med forsiktig røring
  • ha i gelatin og bland
  • ha i ønsket form og frys

Appelsinkjerne
2 dl Saft av appelsin
2 plater gelatin

  • varm opp saft av appelsin
  • ha i bløtlagt gelatin
  • støp i ønsket form, og frys ned
  • legg fryst gele i midten av kaken når du støper den, så får du en flott appelsinkjerne

Hvit sjokolade glassur
glukose 150g
melk 75g (0,75dl)
Kondensert melk søtet 100g (1dl)
gelatin 5plater
hvit sjokolade 200g
titandioksid 1-2ss
gul farge (flytende ellerpulver)

  • kok opp glukose, vikingmelk, melk
  • tilsett gelatin
  • hell over den hvite sjokoladen
  • ha så i titandioksid, og kjør med stavmixer
  • ha deretter i fargen
  • glaser moussekaken frosset når glasuren ikke er for varm (mellom 30-40grader)

Pynt:
– Pynt med sjokoladedekor, bær, sponge, frysetørket bær/frukt, urter eller noe lignende

Leave us a Message