Suksessterte med Oreo

 

Suksessterte med Oreo kjeks

Nøttebunn:
150 g hasselnøtt
150 g madler
250 g melis
5 egg
2 ts bakepulver

  • mal nøtter grovt
  • pisk egg og melis godt sammen
  • bland i nøtter og bakepulver
  • smør en springform godt, og ha i smeten
  • stek på 180 grader i ca 35 min
  • avkjøl bunnen i formen (ikke ta av formen)

Gulkrem:
15 eggeplommer
3 dl fløte
250 g sukker
300 g smør
1 stk vaniljestang
4 plater gelatin
1/4pk oreokjeks

  • legg gelatin bløtt
  • resten haes i en kjele og kokes opp under stadig omrøring
  • når kremen har tyknet nok, ha i gelatin
  • ha det over i en kald bolle, og avkjøl det til den er romtemperert
  • putt i grovhakket oreo kjeks (ikke for små biter, da blir kremen farget, å blir grå)
  • tøm så smeten på toppen av kakebunnen, og la den stivne
  • få ut kaken med å ta en liten kniv på insiden av ringen, og løft den over på et kakefat
  • pynt med friske bær og urter