Suksessterte med Oreo kjeks
Nøttebunn:
150 g hasselnøtt
150 g madler
250 g melis
5 egg
2 ts bakepulver
- mal nøtter grovt
- pisk egg og melis godt sammen
- bland i nøtter og bakepulver
- smør en springform godt, og ha i smeten
- stek på 180 grader i ca 35 min
- avkjøl bunnen i formen (ikke ta av formen)
Gulkrem:
15 eggeplommer
3 dl fløte
250 g sukker
300 g smør
1 stk vaniljestang
4 plater gelatin
1/4pk oreokjeks
- legg gelatin bløtt
- resten haes i en kjele og kokes opp under stadig omrøring
- når kremen har tyknet nok, ha i gelatin
- ha det over i en kald bolle, og avkjøl det til den er romtemperert
- putt i grovhakket oreo kjeks (ikke for små biter, da blir kremen farget, å blir grå)
- tøm så smeten på toppen av kakebunnen, og la den stivne
- få ut kaken med å ta en liten kniv på insiden av ringen, og løft den over på et kakefat
- pynt med friske bær og urter