Flødeboller

 

Flødeboller

Bunnen kan være valgfri (alt fra kjeks til kakebunner o.l)

floteboller

Oppskrift på skummet i flødebollen:
250 g sukker
75g vann
110 g glykosesirup
140 g eggehviter
15 g sukker
Du kan variere flødebolleskummet med å tilsette f.eks: frysetørket bær, vaniljestang, sitronsaft, lakrispulver osv

floteboller5

  • Ha eggehviter og 15gram sukker i en ren bolle. Sett denne på svak styrke og la det blande seg sammen i ca 10 min
  • I mellomtiden koker du opp 250gram sukker, glykosesirup og vann (dette skal komme opp i en temperatur på 117grader. Bruk sukkertermometer, slik att det blir nøyaktig. Og husk, dette skal ikke fosskoke, men gradvis komme opp i denne temperaturen.
  • Når du har fått sukkeret opp til 117grader, så tar du det av platen (da har du noen grader å gå på før den treffer makspunkt på 121grader)
  • Sett kjøkkenmaskinen med eggehviter å sukker i, på full styrke. Får så å spe med en tynn tynn stråle av den varme sukkerlaken ned i bollen. VIKTIG at strålen ikke treffer vispen, da dette kan gi sukkertråer i massen.
  • Når alt av sukker er tilsatt, så kan du la den stå på i 5-7minutter på høy hastiget (skummet skal ha en luftig å blankt utseende)
  • Massen er nå ferdi, og du kan smaksette den. Ha i ønsket smak og rør dette godt inn med en slikkepott.
  • La så massen bli romtemperert i bollen, og ha den over i en sprøytepose.
  • Nå er det klart til å sprøytes på kakebunnen, kjeksen eller hva du måtte ønske av bunn på dine flødeboller.
  • Når du har sprøyet ut alt, så lar du alle flødebollene stå ute på kjøkkenbenken gjerne natten over. Da dette gir flødebollen en fin “hinne”, som gjør att du får til å kle de i sjokolade.

Skjermbilde 2016-08-22 kl. 22.40.45 Skjermbilde 2016-08-22 kl. 22.40.42

  • TIPS: Sett gjerne også flødebollene i fryseren en liten time før du skal trekke de, da tåler de litt mere.
  • Bruk non temp sjokolade som trekk. Enkel sjokolade, som legger seg fint på flødebollene. ( Denne slipper å tempereres, kun smeltes i vannbad og klar for bruk) (fåes kjøpt hos blandt annet Traktøren )
  • Strø over kokos, tørket frukt eller det du måtte ønske før sjokoladen stivner.
  • Nå er de klar for å nytes

floteboller2

Tips: skal du ha hele bær inne i flødebollene så er det lurt og feste de med sjokolade (non temp sjokolade) ,sprøyt deretter massen rundt, slik på bilde

floteboller3

Velbekomme:)