Nøttebar

 

Nøttebar

1kg smør
1kg brunsukker
400g Honning
1,1kg Havregryn
500g nøtter
250g Tørket frukt
Kanel

  • Ha smør, brunsukker og honning i en kasserolle
  • Kok opp, og la det koke i 5 minutter
  • Ta kjelen til side, og tilsett hakket nøtter, tørket frukt og krydder
  • Rør godt sammen
  • Ha dette så i en langpanne
  • Stek på 160grader i ca 40min
  • Når du har tatt formen ut av ovnen, press ”blandingen” litt ned med en stekespade (da blir den litt mere kompakt)
  • Avkjøl i form på kjøkkenbenken til dagen etter
  • Kutt opp i ønsket biter
  • oppbevares i en kakeboks på kjøkkenbenken

Tips:
– Du kan variere med nøttetyper, krydder og tørket frukt etter eget ønske.
– Skal du stable nøttebarene i en kakeboks, så husk å legg matpapir i mellom lagene så de ikke klistrer seg

 

Comments are closed.