Kakeåret 2016

Kakeåret 2016

Så var vi snart ferdig med et innholdsrikt kakeår.
2016 har vært helt fantastisk, og har virkelig gitt meg mange nye opplevelser.
Jeg har møtt noen herlige mennesker, tatt del i media ,både på TV, i magasiner og events, og ikke minst har jeg fått ennå mer erfaring med kaker.

Opplevelser i 2016:

bilde-27-04-2016-15-50-01

Kakekrigen og seier
bilde-13-10-2015-16-51-46

Kakekrigen var et fantastisk eventyr.
Tenk at det som startet med en litt fjåsete og useriøs ide, endte tilslutt med at jeg gikk seirende ut av Kakekrigen sesong 5.

Interessen for å bake var ikke helt den store før dette startet. Men som det konkurransemenneske jeg er kunne jeg ikke gjøre noe halvveis og useriøst.

Et halvt år før jeg dro til Oslo startet øvingen. Det ble i snitt lagd to tre kaker hver uke frem til jeg satt på flyet til Oslo og var klar for min første opptreden i et TV-studio.bilde-13-10-2015-17-03-11

All øvingen gav meg en følelse av å beherske noe jeg ikke kunne fra før, og som igjen gav meg en lidenskap for baking som jeg ikke hadde kjent før.

Dette har i ettertid fått meg til å forfølge drømmen videre inn i kakeverden. I dag er jeg vel så ivrig om ikke mer.

Dette har vært en opplevelse jeg ikke har villet vært foruten. Jeg må sende en stor og varm takk til alle de som for dere bare var et navn på rulleteksten, men for meg var et maskineri som gjorde alt for at min opplevelse ble totalt. Så takk til hele produksjonen bak Kakekrigen.

Og til dere Kakekrig-seere. En helt ny sesong av Kakekrigen starter mandag 2 januar 2017. Og dere kanskje ser noen dere kjenner igjen;)

Facebook: Kakekrigen
Instagram: Kakekrigen

Malinbilde-12-10-2015-08-50-53

For de av dere som fulgte med på Kakekrigen, så husker dere min da argeste konkurrent, men nå også min store kakekjærlighet Malin Flink.
Denne flotte svenske jenta som jeg møtte med et stort smil for første gang i semifinalen.

Hvordan skulle denne jenta, med glutenfri bakst kunne slå oss som bakte ”normalt”? En farlig tanke slo meg om at dette ikke var mulig. Men trusselen viste seg å bli større og større etter hvert som hun slo ut den ene etter den andre frem til finaledagen.
For mitt forhold til glutenfri kaker og bakst, var da langt ifra positivt.

Men der ser man hvor feil man kan ta.
Med kunnskap, lidenskap eller passion, som Malin kaller det, og interessen som denne jenta har for baking, så er glutenfritt ingen hinder.
Kakene Malin hiver sammen, er vell så god, om ikke også bedre en hel del ganger. Du er bare helt fantastisk rå Malin.bilde-13-10-2015-13-32-05

Oppfordring til dere som ikke kan bake med gluten, ta en titt på bloggen hennes flinkpåglutenfritt.no for hun lever opp til navnet sitt og er flink på glutenfritt.

Her vil du garantert finne noe både du og gjestene dine vil elske å ha på kakebordet.

Så Malin, jeg vil få takket deg spesielt for at du bidro til at dette virkelig ble et eventyr og vennskap som vil vare livet ut.
Du er en virkelig flott tjei, som jeg unner alt godt. Gleder med til flere sprell med deg

Facebook: Flink på glutenfritt
Blogg: Flink på glutenfritt

Møte med Renee (Bula)bilde-19-03-2016-12-57-12

Når jeg var på FEM, var Renee på TV2. Der deltok hun i første sesong av Top Chef. Her kunne hele Norge bli kjent med en annen trønder, nemmelig Renee Fagerhøi.

Denne trønderjenta briljerte med sine kokkekunster på TV i mange uker. Og gikk tilslutt seirende ut av Top Chef.

En jordnære og inspirerende jente, som jeg var så heldig å få møte.
Vi fikk begge en telefon fra Adressavisen, som lurte på om vi ville være med å lage en påske reportasje sammen under overskriften:

Realitykokkene byr på urtelam og moussekake

  • Har du strøm og komfyr kommer du langt, da er lammelår og sjokolademoussekake helt overkommelig som hyttemat, sier Top Chef-kokk Renee Fagerhøi og Kakekrigen-vinner Trond Vardehaug.

bilde-19-03-2016-13-06-55

I etterkant av dette, har Renee begynt å jobbe mot sin drøm. En drøm om å åpne sin egen bule.

Bula Neobistro skal åpne til våren 2017

Følg gjerne med på nyhetene rundt Bula.
Facebook:Bula Neobistro
Instagram: BulaBistro

Så Renee, lykke til med åpning av din egen bule. Jeg gleder med enormt til å komme å spise på Bula mang en gang.

Traktøren (LØV og Byhaven)bilde-08-04-2016-19-26-51

I løpet av 2016, har jeg presentert noen flotte dager med kaker og desserter sammen med Gøril på Traktøren Byhaven.
Det å samarbeide og være rundt Gøril på Traktøren Byhaven har vært et eventyr i seg selv. For en dame, og for en butikk.
Butikker som Traktøren Byhaven er sjelden å finne.
De har kanskje noe av det råeste mangfoldet av ting og dingser, som Gøril elsker, jeg har sett av en slik ”type” butikk i Norge.
I tillegg får du en kundeservice av en annen dimensjon, med en kunnskap om dingsene som gjør deg som forbruker trygg på at du handler rett. Derfor oppfordrer jeg alle til å støtte butikker som Traktøren Byhaven, som er gode på service og kunnskap.

Service og viten om produkter er viktig, og det må vi som forbruker være med å støtte oppunder.bilde-02-05-2016-15-46-09

Må også få takke Gøril for at hun har satt meg i kontakt med Byhaven og magasinet LØV, som jeg har vært så heldig å fått være med i tre utgaver.

Facebook: Traktøren Byhaven
Instagram: Traktøren Byhaven

Franciskabilde-26-08-2016-15-12-51

Jeg var også så heldig å få tilbrakt en dag sammen med Franciska på hennes kjøkken denne høsten.

Franciska er den dame som driver en av Norges største mat- og interiørblogg

Facebook: Franciskas vakre verden
Instagram: Franciskas vakre verden
Blogg: Franciskas vakre verden

Hun har skrevet flere interiørbøker, og har som meg vunnet Kakekrigen.

Denne talentfulle damen er ikke bare estetisk flink med kaker, men legger også stor vekt på smak.bilde-26-08-2016-15-35-34

En utrolig inspirerende dame å tilbringe dagen med. Og vil også her benytte anledningen til å takk for en fin bakedag, og ikke minst at jeg fikk lodde ut et eksemplar av hennes nye kakebok.
Så tusen takk

Kakedag og et mulig samarbeid med Sellanraabilde-05-11-2016-12-27-02

Trondheim fikk også et nytt tilskudd på Kafé fronten dette året.
Sellanraa.
Dette er plassen for deg som ELSKER kaffe, DIGGER EKTE og ÆRLIG mat, og ikke minst setter pris på mennesker som virkelig brenner for yrket sitt.
Jeg var så heldig å få samarbeide med de en lørdag i desember, der jeg fikk solgt kakene min hos dem.

bilde-16-12-2016-17-46-47

Min anbefaling på Sellanraa:
Saupkaken deres, må prøves. Aldeles nydelig.
Kaffen er magisk, bestill et sett så får du en kaffeopplevelse du ikke har kjent før.
Smørbrødene. Gjerne alle. Lykke for mage og sjel

Facebook: Sellanraa
Instagram: Sellanraa
N
ettside: Sellanraa

Så håper på flere dager sammen med dere på Sellanraa.

Tilslutt vil jeg også få takke for et flott samarbeid med:

R8desigjulseks

Facebook: R8design
Instagram: R8design
Nettsted: R8design

Studentavisen Nocebo
bilde-04-05-2016-22-54-02

Facebook: Nocebo

Byhaven/Løv magasinetbilde-12-05-2016-17-28-19

Facebook: Byhaven
Instagram: Byhaven
Nettsted: Byhaven

Hjem Adressabilde-29-03-2016-17-17-17

Nettsted: Hjem Adressa

Da ønsker jeg alle sammen et riktig GODT NYTT ÅR, og ser frem til et nytt og spennende 2017