Nøttebunn

Nøttebunn
90g hasselnøtter eller mandler
30g usaltet smør
150g sukker
20g maisenna
3stk eggehvite (90g)
15g melis til og sikte over bunnene

  • Rist nøttene (175grader i 10min)
  • Avkjøl og fjern så mye skall som mulig
  • Kjør nøttene i foodprosessor til de er finhakket
  • Smelt smør og la det avkjøle på benken
  • Bland de hakkede nøttene med halvparten av sukkeret og maisenna
  • Pisk eggehviten til det skummer, tilsett resten av sukker litt etter litt, og pisk til marengs
  • Vend inn blanding av nøtter, sukker og maisenna i marengsen
  • Ta litt av blandingen (ca 2ss) og bland med smeltet smør
  • Bland smørblandingen tilbake i resten av marengsen ved å vende den forsiktig sammen med slikkepott
  • Hell røren i en sprøytepose og sprøyt en spiral på ca 15diameter
  • Stek bunnen i forvarmet ovn på 170grader i ca 15 min