Suksessterte

Daquoisbunn

90gr hasselnøtter
30gr usaltet smør
150gr sukker
20gr maisenna
3stk eggehvite (90g)

  • Rist nøttene (175grader i 10min)
  • Avkjøl og fjern så mye skall som mulig
  • Kjør nøttene i foodprosessor til de er finhakket
  • Smelt smør og la det avkjøle på benken
  • Bland de hakkede nøttene med halvparten av sukkeret og maisenna
  • Pisk eggehviten til det skummer, tilsett resten av sukker litt etter litt, og pisk til marengs
  • Vend inn blanding av nøtter, sukker og maisenna i marengsen
  • Ta litt av blandingen (ca 2ss) og bland med smeltet smør
  • Bland smørblandingen tilbake i resten av marengsen ved å vende den forsiktig sammen med slikkepott
  • Hell røren i en sprøytepose og sprøyt en spiral på ca 15diameter
  • Stek bunnen i forvarmet ovn på 170grader i ca 15 min

 

Gulkrem

15 eggeplommer
3 dl fløte
250gr sukker
300gr smør
1 stk vaniljestang
4 plater gelatin

 

  • Legg gelatin bløtt
  • Ha resten i en kjele og kok opp under stadig omrøring
  • Når kremen har tyknet nok, tilsettes gelatin
  • Avkjøl kremen litt før den tømmes på