Fraisier

Fraisier

Kakebunn:

125gr sukker
125gr hvetemel
4 egg
1 ½ ts bakepulver

  • Visp egg og sukker til eggedosis
  • Vend forsiktig inn siktet hvetemel og bakepulver
  • Hell deigen på et stekebrett
  • Stek på 200grader ca 10 min (ta stikkprøve med pinne)

Sukkerlake:

100gr vann
50gr sukker
1 vaniljestang

  • Bland alt i en kasserolle og kok opp
  • Avkjøl og bruk som dynk til sukkerbrødet

Smørkrem:

500gr melk
150gr sukker
60gr maizenna
4 eggeplommer
250gr smør (husk og spar halve til etterpå)

  • Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maizenna og bland.
  • Tilsett kokende melk og bland
  • Ha alt over i en kasserolle, og la koke lett i 2 min. Rør godt med visp hele tiden til det tykner
  • Ta kjelen til siden og tilsett halvparten av smøret, rør godt inn
  • Avkjøl kremmen
  • Pisk opp den avkjølte kremmen med siste halvdel av smøret for og få den luftig
  • Husk å pisk godt

Diverse:

Bringebærsyltetøy
Jordbær
Marsipan

Montering:

  • Del jordbær i to og legg dem langs innsiden av kanten på ringformen
  • Del kakebunn i to, og legg den ene på innsiden av jordbærene
  • Dynk kaken, gjerne med pensel, og ha på et tynt lag med bringebærsyltetøy
  • Smør halvparten av smørkremen utover kaken, og strø over kutte jordbære
  • Legg på så litt mer smørkrem, deretter den andre kakebunnen og dynk.
  • Ha deretter på den resterende kremmen
  • Kjevle ut et tynt lag marsipan og legg på toppen av kaken
  • Ta av stål ring og pynt med friske bær