Skoleboller med pistasjkrem

Hvetedeig

100g smør
100g sukker
1pk gjær
5dl h-melk
2,5dl vann
ca 1kg mel
30g kardemomme
1 egg

  • ha det tørre i bakebollen
  • tilsett melk og vann
  • deretter ha i smør som er kuttet i terninger
  • la deigen stå og elte på lav hastighet i ca 25 minutter
  • deretter la den heve i bollen til dobbel størrelse, for så og slå den sammen igjen
  • bak ut deigen til boller, trykk de flate, og ordne en grop i midten
  • pensler de med sammenpisket egg
  • hev til neste dobbel størrelse (husk og dekk de til)
  • stek på 200grader til de er ferdig ( ca 10-15 min)
  • avkjøl på rist

Pistasjkrem

300g kremost
220g pistasj krem

  • ha alt i en bolle
  • visp godt sammen
  • ha så i sprøytepose
  • Sprøyt pistasjkrem i midten av skolebollen
  • ha på melis rundt, og strø over hakkede pistasjnøtter

Pistasjkrem fåes kjøpt hos Olivenlunden1830

velbekomme