Økoland

Økoland

Før sommeren var jeg så heldig og få et samarbeid med Økoland.
Dette har vært en morsom utfordring. Økoland som setter fokus på dyrevelferd, en bærekraftig utvikling og en bedre helse.
Og hvem vil ikke det?!

Økoland springer ut fra den økologiske grossisten Norganic. De leverer varer til butikker, bakeri, storhusholdning og industri i hele Norge. Mange private forbrukere lurer kanskje på hvor de kan få tak i varene.

Økoland.no er derfor opprettet slik at også vi private forbrukere skal få tilgang til det store utvalget de kan tilby av økologiske varer.
I dag finner du mer enn 1000 forskjellige økologiske varer og mat.
Sortimentet deres blir stadig bredere, og de oppfordrer til innspill fra sine forbrukere om hva de må ta inn. Dette viser en stor velvilje fra deres side, og de vil gjøre det best mulig for sine kunder.

Nettbutikken deres er et supplement til dine lokale forhandlere av økologiske varer.
Spør gjerne etter deres produkter i din helsekost eller økologiske butikker.
Økoland ønsker å heie dem frem, og hvem vil ikke det.

Og som de sier:
Sammen bidrar vi med å lette tilgangen til økologiske varer. Og økt forbruk av økologiske varer gir oss bedre dyrevelferd, en bærekraftig utvikling og en bedre helse.

Noe som vi alle kan si oss enig i er en fin visjon.

I samarbeid med Økoland har jeg ordnet noe av mine oppskifter om til å passe deres økologiske vareutvalg.

Og  jeg må si at dette falt virkelig i smak hos de rundt meg.

De fleste produktene i oppskriftene har jeg fått via nettsiden: Økoland.no

  

Økologisk Nøttebar

1kg Smør
1kg Brunsukker
400g Agave sirup
1,1kg Havregryn
100g Macadamianøtter
100g Mandler
100g Valnøtter
100g Pistasjnøtter
100g Cashewnøtter
20g Kanel
250g Gojibær
250g Tørket mango
250g Tørket kokos masse

  • ha smør, brunsukker og sirup i en kasserolle
  • kok opp
  • hakk nøtter, tranebær
  • ha i nøtter, tranebær og kanel i smeten
  • ha så i havregryn
  • bland godt å tøm over i en langpanne
  • stek på 160grader i 40min
  • avkjøl natten over, og kutt opp

Økologisk Biscotti
(ca 20stk)

100 g smør
2 dl sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
Skal fra ½ sitron
1 egg
3 dl mel
1 dl mandelmel
25 g hakkede valnøtter

  • blad alt sammen i en bolle
  • ha deigen utover et smurt brett ( 10 x 30 cm)
  • stek på 175 grader i 35 minutter
  • skjær opp i tynne skiver
  • stek vider i 175 grader i 15 min (eller til ferdi)
  • del opp

Økologisk Granola

1l Havregryn
5dl Solsikkekjerne
5dl Gresskarkjerner
5dl Linfrø
5dl Sesamfrø
250g Mandler (hakkede)
250g Hasselnøtter (Hakkede)
1dl Kardemomme
1 dl Kanel
750dl Rapsolje
3,75dl Agava sirup
500g Tørket frukt

  • Varm opp olje og honning
  • Bland alt det tørre utenom rosiner og fersken
  • Bland den varme vesken i det tørre, og bland godt
  • Ha i bakker og stek på 175grader til det blir gyldent
    Ca: 20min, rør, 20min, rør, 20min)
  • Når granolaen er avkjølt, ha i hakkede tørket frukt

Økologiske Boller

1kg Hvetemel
1 egg
6,5dl h-melk
160g sukker
160g smør
1pk gjær
10g kardemomme
1ts salt

  • Bland alt bortsett fra smør i en bakebolle og elt i 15min
  • Tilsett romtemperert smør, og elt videre til smøret er kommet godt inn i deigen
  • Hev deigen til dobbel størrelse
  • Bak så ut emner på 80g, etterhev de på brett
  • Pensle med egg, og stek på 210g i ca 15min

 

Økologisk Brød

5dl vann
125g Sammalt Bygg
125g Sammalt Spelt

  • Vann kokes opp og helles over melet. Bland og avkjøl (Skolding)

 

1l vann
800g Hvetemel
350g Sammalt Spelt
350g Sammalt Bygg

  • Bland sammen skolding, mel og vann.
  • Lå stå i ca 30min

1/2pk fersk gjær
36g salt

  • Tilsett gjær og salt
  • Eltes i 15-20 minutter på rolig hastighet
  • Hvil deigen i 4 timer i romtemperatur, før du vender deigen og setter den kaldt natten over
  • Del så opp deigen i 1kg emner
  • Ha i brødform, og hev til dobbel størrelse før du steker de
  • Stekes på 220g i ca 30 minutter eller til du når en kjernetemp på ca 96g

 Økoland.no